Uit alle windrichtingen hoor je het advies om een warmtepomp te plaatsen omdat dit energiezuiniger en duurzamer is. Maar kan je zomaar in elke woning een warmtepomp plaatsen? En moet je dan geen vloeren openbreken of extra gaan isoleren?
Er doen heel wat mythes de ronde over warmtepompen. De meest gehoorde? Zonder vloerverwarming heeft een warmtepomp geen zin. Nonsens, natuurlijk. Een warmtepomp werkt ook perfect met klassieke radiatoren.
Daarom lanceerde de Vlaamse overheid een test om te checken of je in je huidige woning kan werken met een warmtepomp. Op warmtepompklaar.be doorloop je in vijf minuten een aantal stappen om in te schatten of je huis klaar is voor een warmtepomp.
Drie redenen om voor een warmtepomp te kiezen✓ Je vermijdt fossiele brandstoffen zoals gas of mazout
✓ Je werkt mee aan de klimaatdoelstellingen
✓ Je koelt je huis ook af met je warmtepomp
|
Warmtepompklaar.be kijkt onder andere naar de grootte van je huis of appartement, de isolatiegraad van je dak en ramen én je huidige verwarmingsbron. Je ziet wat de impact is op je EPC-score en je krijgt ook een ruwe prijsinschatting. Al deze objectieve gegevens kan je daarna downloaden in een rapport waarmee je naar een erkende installateur kan stappen.
Krijg je de melding dat je voorlopig nog geen warmtepomp kan plaatsen? Dan moet je in de meeste gevallen eerst extra isoleren. Ook als je finaal geen warmtepomp laat plaatsen, is dat een goed idee. Zo hou je de warmte in huis binnen, en de koude buiten.
Twijfel je over een warmtepomp in huis? Onze adviseurs nemen je twijfels weg.
Warmtepompklaar.be kijkt onder andere naar de grootte van je huis of appartement, de isolatiegraad van je dak en ramen én je huidige verwarmingsbron. Je ziet wat de impact is op je EPC-score en je krijgt ook een ruwe prijsinschatting.