In 2023 verdwijnen de fiscale voordelen voor niet-elektrische bedrijfswagens. In 2026 moeten alle bedrijfswagens elektrisch zijn en in 2030 bant Brussel diesel- en benzinewagens uit de stad. Het is duidelijk: de shift naar elektrisch rijden schakelt de komende jaren een versnelling hoger. En dus denkt u best vandaag al na wat de meest voordelige manier is om straks uw elektrische wagen op te laden.
Als elektrisch rijden straks de norm is, dan gaan veel meer mensen stroom vragen van het net. Daarom zag je de laatste jaren meer en meer samenwerkingen met buurlanden om eventuele stroomtekorten op te vangen.
Het is het laatste wat je wil als je elektrisch rijdt: dat er geen elektriciteit meer is. Daarom investeer je beter vandaag nog in zonnepanelen en een thuisbatterij. Zo kan je onafhankelijk van piekmomenten en stijgende energieprijzen je auto laden.
Vooral voor mensen die zonnepanelen én een digitale meter hebben, is een thuisbatterij een goed systeem. Door de digitale meter – die dus niet meer terugdraait – ben je quasi verplicht om je opgewekte stroom direct te verbruiken. Anders verdwijnt die zomaar terug op het net.
Met al dat thuiswerk kon je je elektrische wagen nog enigszins overdag opladen en dus je gratis stroom direct gebruiken. Maar nu we weer kunnen gaan, staan en werken waar we willen, ligt dat toch moeilijker. Je plugt vaak pas ’s avonds je wagen terug in – als je zonnepanelen minder of geen energie opwekken.
Oké, je zonnepanelen wekken gratis energie op en je thuisbatterij houdt al die energie bij. Wil je die nu gebruiken om je wagen op te laden, dan heb je een eigen laadsysteem nodig. Planet-eco werkt sinds kort met het Spaanse Wallbox. Een jonge speler die de afgelopen jaren verschillende internationale awards won.
Wat maakt de Wallbox het perfecte laadsysteem voor thuis?✓ Compatibel met jouw elektrisch voertuig Werkt met laadkabels type 1 én type 2 ✓ Sneller opladen Met een vermogen tot 22 kW laad je acht keer sneller dan een standaardlader ✓ Efficiënt energie verdelen Dankzij Dynamic Power Sharing verdeel je de energie in huis zo (kosten)efficiënt mogelijk ✓ Compact Kleiner dan een broodrooster, lichter dan een laptop |
Meer vragen over een eigen laadsysteem? Stel ze hier
Het is het laatste wat je wil als je elektrisch rijdt: dat er geen elektriciteit meer is. Daarom investeer je beter vandaag nog in zonnepanelen en een thuisbatterij.